Hlavní obsah

Dřívější tragédie v rodině střelce: Jeho bratrance zabili lupiči

Právo, Denisa Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ta rodina je snad prokletá. Je mi jich líto. To si nezaslouží. Je to nepochopitelná tragédie. Takovými slovy reagovali na úterní události obyvatelé Háje ve Slezsku, malé obce na Opavsku, z níž pochází rodina dvaačtyřicetiletého Ctirada Vitáska. Ten v úterý ráno podle policie vystřílel čekárnu na Poliklinice Fakultní nemocnice Ostrava, pak se zajel rozloučit s matkou a u restaurace Loděnice v Děhylově spáchal sebevraždu střelou do hlavy.

BEZ KOMENTÁŘE: Situace před ostravskou nemocnicíVideo: Aktu.cz

 
Článek

Obyvatelé mají totiž ještě v paměti tragédii, která postihla rodinu Vitáskovu v roce 1998. Tehdy sedmadvacetiletého policistu Reného Vitáska chladnokrevně mezi Dobroslavicemi a Chabičovem na Opavsku popravili lupiči, kteří se chystali vyloupit poštu.

Foto: archiv

Na sociálních sítích se v úterý rozšířila drastická fotografie pořízená záznamem bezpečnostní kamery v čekárně. Pro dokreslení situace, která nastala po střelbě na místě činu, zveřejňujeme jako dokument její menší část, bez obětí. Únik fotografie vyšetřuje policie.

„Vloni to bylo 20 let, jsme tady na něj vzpomínali. Samopalem ho tehdy ti lotři zastřelili, když je chtěl zkontrolovat. To byl, myslím, bratranec toho Ctirada, co teď střílel v té nemocnici. Nedokážeme pochopit, proč to udělal, asi byl nemocný, je to hrůza,“ reagovali lidé z Háje ve Slezsku, které Právo oslovilo, s tím, že tentokrát to zasáhlo část rodiny Vitáskových z Jilešovic, což je část Háje.

Starosta Háje ve Slezsku Karel Palovský Právu řekl, že rodinu samozřejmě zná, ale „střelce“ až tak dobře ne. „Byl to mladší ročník, než jsem já. Nechci teď spekulovat, co ho k tomu hroznému činu vedlo. Myslím, že později pravda vyplave na povrch, jsme malá obec,“ reagoval starosta s tím, že více se opravdu nechce vyjadřovat.

Jednou z obětí ostravského střelce je otec, který vlastním tělem chránil dceru

Krimi

Ctirad Vitásek v úterý ráno v čekárně traumatologie ve Fakultní nemocnici Ostrava zastřelil šest lidí a tři další zranil. Poté navštívil svou matku, které všechno vypověděl, a odjel do Děhylova, kde se pronásledovaný policií u restaurace Loděnice střelil do hlavy. V důsledku zranění zemřel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám