Hlavní obsah

Střelec z Ostravy si psal se zpěvákem Stypkou. Prý měl stejnou nemoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák a muzikant David Stypka se na svém facebookovém profilu svěřil, že si s mužem, který v úterý v Ostravě zastřelil šest lidí a nakonec sebe, psal kvůli tomu, že měli oba stejnou nemoc. Stypka bojuje s rakovinou slinivky.

Foto: Václav Hnátek

David Stypka při koncertě v brněnské Flédě.

Článek

„Takový ten pocit, kdy si čtrnáct dní píšete na messengeru s člověkem, co se s vámi nějak ztotožňuje, a on pak zastřelí mnoho lidí a nakonec sebe. Ctirad byl evidentně labilní, ale že až takhle, to jsem bohužel nepoznal. Fuck! Je mi to líto,“ napsal na svůj facebookový profil Stypka.

Server iDnes přinesl Stypkovo vyjádření, že si ho Ctirad V. vyhledal poté, co bulvár zveřejnil, že zpěvák prochází chemoterapií. „Pak mi napsal, že má stejnou nemoc,“ uvedl hudebník.

Na svém Facebooku Stypka také napsal, že si tragédii nijak nedává za vinu, a že mu je líto obětí. Pro novináře dodal, že se k tomu více nebude vyjadřovat.

Dvaačtyřicetiletý Ctirad V., který v úterý ráno zabil v ostravské nemocnici šest lidí a tři hodiny poté i sám sebe, byl podle svého zaměstnavatele poslední týdny na nemocenské.

Vzal si do hlavy, že je těžce nemocný, popsal střelce z Ostravy nadřízený

Krimi

„Vzal si do hlavy, že je těžce nemocný a že ho nikdo nechce léčit. Docházel všude. Poslední měsíc nechodil do práce, měl volno, před 14 dny přišel s tím, že je na nemocenské. Víc o tom nechci mluvit,“ řekl Aleš Zygula, ředitel společnosti, ve které střelec pracoval.

Podle Českého rozhlasu útočník pracoval jako stavební technik, v nemocnici útočil nelegálně drženou zbraní ráže 9 mm.

Útočník v Ostravě chtěl střílet dál, měnil si zásobník, tvrdí svědkyně

Krimi

Frýdecko-místecký hudebník Stypka, který před dvěma lety vyhrál s albem Neboj cenu Zlatého Anděla za sólového interpreta roku, koncem letošního října oznámil, že od léta bojuje s rakovinou slinivky. I tak nadále vystupuje se svou skupinou Bandjeez.

Reklama

Související témata:

Související články

Do Ostravy míří Babiš i Hamáček

Do Ostravy kvůli střelbě ve fakultní nemocnici míří premiér Andrej Babiš (ANO) i ministr vnitra a vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD). Premiér kvůli tragédii ruší...

Výběr článků

Načítám