Hlavní obsah

Devatenáctiletý řidič nezvládl zatáčku na Třebíčsku, spolujezdec nepřežil

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náměšť nad Oslavou

Z usmrcení z nedbalosti obvinili kriminalisté 19letého řidiče, který podle nich mohl za tragickou nehodu v sobotu na Třebíčsku. Mladík podle vyšetřovatelů nezvládl v osobním autě zatáčku a vrazil do stromu. O dva roky mladší spolujezdec nehodu nepřežil. Šofér nadýchal alkohol a měl pozitivní test na drogy, vozidlo navíc nemělo technickou kontrolu.

Foto: Policie ČR

Nehodu na Třebíčsku nepřežil 17letý spolujezdec

Článek

Nehoda se stala v sobotu kolem 6.30 na silnici mezi Náměští nad Oslavou a obcí Vladislav. O případu v úterý informovala mluvčí policie Jana Kroutilová.

Mladý řidič za volantem mazdy jel podle vyšetřovatelů příliš rychle a při nájezdu do zatáčky vyjel mimo silnici a na svodidla. Pak auto přerazilo a vyvrátilo strom, načež narazilo do dalšího stromu, od kterého se odrazilo pod mez na travnatou plochu.

Policisté v Praze několikrát naháněli stejné audi se šoféry na drogách

Krimi

„Spolujezdec utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl. Zraněný řidič byl záchrannou službou převezen na ošetření do nemocnice,” uvedla mluvčí s tím, že následující den po nehodě muže propustili domů.

Dechová zkouška u 19letého řidiče ukázala jedno promile alkoholu. „Pozitivní byl u něho také test na návykovou látku. U muže byl proveden odběr biologického materiálu k dalšímu odbornému zkoumání,” sdělila Kroutilová. O jakou drogu se mělo jednat, policie neupřesnila.

Zdrogovaný mladík ujížděl noční Plzní stošedesátkou. Měl šest zákazů řízení

Krimi

Problém byl také se samotným autem, bylo přezuté do zimních pneumatik s nedostatečnou hloubkou dezénu a nemělo platnou technickou kontrolu.

Kriminalisté muže zadrželi a obvinili, soud ho pak poslal do vazby. Hrozí mu až osmileté vězení. Šofér měl z minulosti již jeden přestupek týkající se alkoholu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám