Hlavní obsah

Banální zákrok v děčínské nemocnici udělal ze seniora mrzáka. Sestra jde k soudu

– Děčín

Jako nemohoucí stařec skončil šestasedmdesátiletý senior, který vedl aktivní život, po návštěvě nemocnice v Děčíně. Podle státní zástupkyně mu tamní sestra píchla injekci s dosud neznámou látkou, po které se mu rapidně zhoršilo zdraví. Sestra byla již obžalovaná a hrozí jí až rok vězení, vinu ale odmítá.

Foto: Mapy.cz

Nemocnice v Děčíně

Článek

Příběh seniora popsal v úterý server iRozhlas, kterému muž poskytl vyjádření. Událost se stala v roce 2017, kdy muž trpěl pásovým oparem a šel do nemocnice na infuzi, aby ho přešla úporná bolest hlavy. Dostal infuzi a odjel domů. Druhý den ho však sanitka převezla zpět kvůli bolestem. Sestra neurologického oddělení mu pak podle jeho slov píchla injekci do zad, aniž by to konzultovala s lékařkou.

Rodina holčičky s poškozeným mozkem žaluje pardubickou nemocnici o 22 milionů

Domácí

Další den se probudil v bolestech na zádech a nemohl na nohy. „Vůbec jsem je necítil, volal jsem ženě: Já nemám nohy,“ řekl rozhlasu muž. Podle obžaloby měl vpich na pravé straně zad, kde se to podle znalce nedoporučuje. Jaká látka byla v injekci, nikdo kromě sestry netuší. V dokumentaci nic uvedeno není.

Muž následně podstoupil dvě operace a vrátil se domů, kde se několik měsíců téměř nemohl hýbat a byl odkázaný na pomoc přátel. Rodina následně podala trestní oznámení. Obžalovaná sestra se k případu nevyjádřila a vzkázala, že je nevinná. V nemocnici, která veškeré obvinění také odmítla, i nadále pracuje.

Sestře hrozí za ublížení na zdraví z nedbalosti až rok vězení a zákaz činnosti.

Žalovala nemocnici, že ji špatně informovala o umírání matky

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám