Hlavní obsah

Anonym dál uniká, školy jsou ve střehu

Právo, ib, mar

Policisté nadále intenzivně pátrají po anonymovi, který vyhrožuje útokem na mateřské i základní školy. Právu to včera bez bližších podrobností potvrdil mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej. Kvůli výhrůžkám jsou nadále v pohotovosti školní i předškolní zařízení a v mnoha městech také strážníci.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podobná výhrůžka od anonyma se objevila už na počátku května a minulý týden se opakovala. Ve střehu je třeba mladoboleslavská městská policie. „Při první, která směřovala na mateřské školy, jsme během noci hlídkovali u všech školek ve městě. Teď jsme zase směřovali naše hlídky k základním školám,“ potvrdil Právu ředitel městské policie v Mladé Boleslavi Tomáš Kypta.

Anonym pohrozil útokem na děti ve školkách, policie rozjela manévry

Krimi

Podle informací oslovených učitelů je pár rodičů, kteří se dítě bojí poslat do školy a nechali ho po výhrůžce doma. „Také jsme se setkali s požadavkem rodičů, aby učitelé nepřetržitě drželi hlídky u školy. Tohle ale není naše role a nevím, kdo by pak učil,“ uvedla kantorka jedné z kolínských škol.

Její kolegyně z Mladé Boleslavi potvrdila, že od vedení dostali za úkol bedlivěji pozorovat pohyb ve škole a jejím bezprostředním okolí a striktně dodržovat zákaz vstupu cizích lidí do budovy.

Hlídky u vchodu

Také v Gymnáziu Brno-Řečkovice hrozbu nebrali na lehkou váhu. Podle ředitele Petera Krupky šlo ihned poučení na vrátnici. Studenti přicházející k vyučování prochází brankou a pak vstupují do budovy, přičemž oba vstupy jsou na čip.

V pohotovosti jsou nadále i v Karlovarském kraji, kde školy řeší problém různě. Někde nenechávají čekat studenty před budovami, zamykají se vchody nebo okolí škol snímají kamery.

Anonym vyhrožuje útokem na mateřskou školku, policie po něm pátrá

Krimi

„Provozní zaměstnanci se střídají ve hlídání hlavního vchodu, rodiče do školy nesmí, to platí už od nouzového stavu, případné schůzky jsou nahlášené přes vedení, družiny jsou monitorované. Nevím, co bychom mohli dělat ještě víc, úplně neprodyšně se uzavřít nemůžeme,“ popsala Právu Květuše Horáková, ředitelka ZŠ ve Zbirohu na Rokycansku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám