Hlavní obsah

Anonym pohrozil útokem na děti ve školkách, policie rozjela manévry

Praha

Policie prověřuje anonymní hrozbu, podle níž se má stát terčem útoku blíže neurčená mateřská škola. Případ řeší Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ). Podobnou hrozbou se policisté zabývali přede dvěma týdny. Podrobnosti ani k jednomu z případů policie nesděluje.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„NCOZ se intenzivně zabývá opětovnou anonymní výhrůžkou o připravovaném útoku, tentokrát na nespecifikovanou školu. Přijali jsme preventivní opatření (veřejná i skrytá) v součinnosti s krajskými ředitelstvími policie,” sdělil ve čtvrtek Novinkám bez dalších podrobností mluvčí detektivů Jaroslav Ibehej s tím, že po autorovi výhrůžky policisté pátrají.

Kvůli pandemii hrozil muž v Ostravě smrtí vládě, lékařům i učitelům

Krimi

Podrobnosti k anonymu policie vzhledem k vyšetřování nesdělila, není tedy zřejmé, zda se hrozba týká celého Česka nebo naopak.

Server iDnes.cz citoval ředitelku jedné ze škol, která informovala rodiče žáků o zamknutí vchodových dveří.

Mladík se bavil výhružnými telefonáty, hrozí mu dvanáct let vězení

Krimi

„Vážení rodiče, kontaktovala mne Policie ČR o nahlášení možnosti útoku na základní a mateřské školy dnes 20. 5. a zítra 21. 5. 2021. Ihned jsme uzamkly vrátka a oboje vchodové dveře,“ napsala ředitelka. Děti nesmějí v tyto dny na školní zahradu ani mimo areál školy.

To byl jen takový humor, vysvětloval mladík u soudu hrozby vystřílením obchodního centra

Krimi

Podobným anonymem se policie zabývala před dvěma týdny, ani tehdy nesdělila k případu více informací.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám