Hlavní obsah

Neznámý šofér srazil na Ostravsku mladíka a zmizel

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po bezohledném řidiči, který srazil v sobotu v noci v Olbramicích nedaleko Ostravy Škodou Octavia combi dvacetiletého chodce a od nehody ujel, pátrají ostravští policisté. Mladík skončil se středně těžkými zraněními ve Fakultní nemocnici Ostrava.

Článek

Ke srážce došlo v 1.05 hod. na Hlavní ulici. „Řidič měl vyjet z autobusové zastávky Olbramice-hostinec, prudce se otočit a jet ve směru od Zbyslavic ke křižovatce s Josefovickou ulicí. Po zhruba 30 metrech před skupinou tří chodců přibrzdil,“ informovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Trojice mladých lidí šla při levém okraji silnice, auto jelo přímo proti nim. „Řidič měl na chodce zatroubit a následně se proti skupině rozjel, přičemž narazil do dvacetiletého chodce. Po střetu, aniž by přibrzdil, ujel ve směru na Bravantice,“ popsala.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Olbramice

Podle Bohdana Jančaty, vedoucího zdravotnického operačního střediska Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje, byl mladík při vědomí a se záchranáři komunikoval. „Utrpěl středně těžké a těžké poranění a po prvotním ošetření byl převezen na urgentní příjem fakultní nemocnice,“ uvedl.

Policisté hledají svědky

V době nehody se v Olbramicích konala zábava. Policisté doufají, že najdou svědky, kteří srážku auta s chodcem viděli. Zatím se vyšetřovatelům podařilo zjistit, že z místa nehody ujela modrá Škoda Octavia combi, registrační značka mohla obsahovat 7T5 a auto mělo poškozené čelní sklo. Řidič neměl být ve voze sám.

Případní svědci mohou kontaktovat linku 158 nebo komisaře Stanislava Greguše na tel. č. 974 726 268.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro zločin těžké ublížení na zdraví. Pachateli hrozí trest odnětí svobody na tři léta až deset let,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám