Hlavní obsah

Zdravotníci uspořádali manželům s koronavirem zlatou svatbu na jednotce intenzivní péče

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský pár oslavil padesáté výročí svatby na hodně netradičním místě. Třiasedmdesátiletý Giancarlo a jeho o dva roky mladší manželka Sandra se nakazili novým koronavirem a museli trávit čas na jednotce intenzivní péče. Ani tam však zdravotníci nezapomněli na jejich významný den.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Manželé byli společně hospitalizování ve městě Fermo a jejich stav si vyžádal pobyt na jednotce intenzivní péče. Protože se zdravotníci dozvěděli o tom, že právě v době nemoci má pár oslavit padesátileté výročí svatby, rozhodli se, že dopřejí manželům alespoň krátkou oslavu.

„Sandra brečela. Ne kvůli sobě, ale měla strach o manžela. On mi zase povídal, jak moc svoji ženu miluje i po padesáti letech. Když jsem se pak dozvěděla, že mají zrovna slavit výročí, musela jsem uspořádat malou oslavu,“ prozradila sestra Roberta Ferrettiová.

I když oslava trvala pouhých deset minut, oba manželé měli možnost se držet za ruce a užít si společnou chvilku za přítomnosti personálu nemocnice, který ochotně suploval hosty, kteří by jinak na oslavu zaručeně dorazili.

„Připravili jsme jim malý dort, dali jsme jejich postele k sobě, aby se mohli držet za ruce a předat si vzájemně sílu,“ uvedla Ferrettiová. A zdá se, že příběh bude mít i šťastný konec.

Pár byl podle serveru Daily Mail s odvoláním na lokální média propuštěn z jednotky intenzivní péče a jejich stav se zlepšil. Poděkování se rovněž dostalo celému nemocničnímu personálu.

Novomanželé putovali od oltáře do vazby. Porušili karanténu

Koktejl

„Naši rodiče jsou ještě takový ten staromódní pár. To už se dnes jen tak nevidí. Všem moc děkujeme, byl to krásný dárek,“ dodaly děti manželů, Gianluca a Andrea.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám