Hlavní obsah

Zbili mě pracovníci obchodu kvůli věku, stěžuje si senior ze Semil

Právo,
Semily

V jilemnické nemocnici skončil senior, který se ve čtvrtek dostal do konfliktu s ochrankou obchodu. Ke sporu, který skončil až zraněním, došlo v Semilech první den platnosti nařízení, kdy do obchodu mohli mezi 10 a 12 hodinou vstoupit pouze lidé starší 65 let.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ve čtvrtek krátce po půl jedenácté vyjížděli semilští policisté k případu fyzického napadení. V jedné z prodejen s potravinami v centru města Semily došlo ke konfliktu mezi seniorem a zaměstnanci obchodu,“ potvrdil policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Důvody a okolnostmi napadení v prodejně Albert, po kterém byl senior převezen zdravotníky na ošetření, se aktuálně zabývají policisté.

Na Czech pointu někdo rozhlásil, že obec je v karanténě. Šiřitele hledá policie

Krimi

„V případu je spatřováno podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví,“ dodal Robovský. Novináři z MF Dnes obdrželi již ve čtvrtek e-mail od pravděpodobného účastníka incidentu.

„Dnes ráno po 10. hodině mě zbila do bezvědomí a zlomila mi žebra obsluha obchodu Albert na náměstí v Semilech. Nejspíš proto, že se domnívali, že mně není 65 let. Je mně 67, občanku jsem jim během mlácení ukázal a příliš to nepomohlo, roušku jsem měl na obličeji. Policie už případ řeší,“ stálo v e-mailu.

Co přesně se stalo, však policie musí vyšetřit. Jak upozorňují lidé na sociálních sítích, mohl to být právě senior, který první hrubě zaútočil na prodavačku, jíž se následně zastala ochranka.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám