Hlavní obsah

Zaměstnanec Vodňanské drůbeže má koronavirus

Novinky, bož

Jeden ze zaměstnanců provozu Vodňanské drůbeže v Mirovicích měl pozitivní test na nemoc Covid-19. Informaci serveru Seznam Zprávy Novinkám potvrdil Karel Hanzelka, mluvčí koncernu Agrofert, jehož je firma součástí. Další čtyři zaměstnanci jsou v karanténě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sídlo společnosti Agrofert na pražském Chodově

Článek

„Můžeme potvrdit, že u jednoho ze zaměstnanců společnosti Vodňanská drůbež (provoz Mirovice) bylo prokázáno onemocnění Covid-19,“ řekl Novinkám Hanzelka.

Podle mluvčího nakažený zaměstnanec zastává administrativní pozici v oblasti expedice. „Situaci samozřejmě řešíme ve spolupráci s hygieniky a řídíme se plně jejich pokyny. Čtyři nejbližší spolupracovníci dotyčné osoby mají nařízenu preventivní karanténu,“ dodal mluvčí.

Společnost také přikročila k opakované dezinfekci prostor. „Omezení výroby dle stanoviska hygieniků nebylo nutné,“ doplnil Hanzelka.

Zaparkovaný Agrofert: Zisky patří Babišovi, dohlíží jeho manželka a právník

Ekonomika

V celém koncernu podle Hanzelky několik týdnů platí zvýšená hygienická opatření. „Roušky, dezinfekce, měření teploty při vstupu, karantény po návratu ze zahraničí, omezení služebních cest, pracovních porad a podobně,“ upřesnil mluvčí.

Agrofert také rozdělil pracovníky v administrativě na směny, aby se na pracovišti potkávalo co nejméně lidí. Tam, kde je to možné, koncern preferuje práci z domova.

Akcie Agrofertu patří dvěma svěřenským fondům českého premiéra Andreje Babiše (ANO). Do svěřenských fondů Babiš akcie vložil v reakci na zákon o střetu zájmů. Stále je však beneficientem fondů, to znamená, že mu i nadále mohou plynout zisky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám