Hlavní obsah

Zaměstnanec v nošovickém Hyundaii má koronavirus

Novinky, jdu

Novým typem koronaviru způsobujícím nákazu covid-19 se nakazil zaměstnanec Hyundai Motor Manufacturing Czech v Nošovicích nedaleko Frýdku-Místku. Novinkám to potvrdil mluvčí podniku Pavel Barvík. Zaměstnanec byl naposledy v práci jedenáct dní před pozitivním testem. V automobilce nyní preventivně testují jeho vybrané kolegy, další případ zatím nezaznamenali.

Foto: Pavel Karban, Právo

Nakládka vyrobených hyundaiů v Nošovicích. Ilustrační foto.

Článek

„Momentálně máme jeden případ zaměstnance, který však byl v práci naposledy 11 dnů před pozitivním testem,“ uvedl mluvčí s tím, že případ vyhodnotila krajská hygienická stanice jako bez rizika dalšího šíření v závodě.

„Přesto dle našich interních pravidel provádíme jako vždy preventivní testování vybraných kolegů,“ dodal. Další případ nákazy zatím v automobilce nezaznamenali.

Mluvčí také ujistil, že v automobilce dodržují již od počátku pandemie velmi přísná opatření proti šíření koronaviru. Kromě povinných roušek, měření teploty či pravidelné dezinfekce závodu zaměstnancům prodloužili obědové pauzy či zavedli plošný zákaz kouření v celém areálu.

Firma z Frýdku-Místku, která šije roušky, zastavila provoz. Má 17 nakažených

Domácí

Frýdecko-místecký okres, kde se závod automobilky nachází, se společně s Karvinskem stal před několika týdny ohniskem koronaviru. Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (ANO) se tam situace už postupně uklidňuje. Minulý týden oznámila společnost DEVA, která ve Frýdku-Místku šije ochranné oděvy, že kvůli rozšíření nákazy mezi zaměstnanci přerušuje na několik týdnů výrobu.

Reklama

Výběr článků

Načítám