Hlavní obsah

Firma z Frýdku-Místku, která šije roušky, zastavila provoz. Má 17 nakažených

Právo, Denisa Doležalová
Frýdek-Místek

Společnost DEVA, která ve Frýdku-Místku šije ochranné oděvy, zastavuje kvůli nakaženým pracovníkům provoz. Zatím hygienici ve firmě zjistili 17 pozitivních případů. Testuje se dále. O situaci ve firmě informoval ve středu odpoledne frýdecko-místecký primátor Michal Pobucký (ČSSD).

Foto: Mapy.cz

Sídlo společnosti DEVA, která ve Frýdku-Místku šije ochranné oděvy

Článek

„Píšete mi dotazy, jak to vypadá. Tady je odpověď. Ano, ve společnosti DEVA ve městě byl potvrzen covid. Bylo otestováno 71 zaměstnanců, pozitivních je 17, zbytek se ještě testuje,“ píše na svém facebookovém profilu primátor Frýdku-Místku.

Společnost zde chválí, protože podle něj v okamžiku, kdy zjistila první pozitivní případ, kontaktovala hygienu, město i další instituce.

Koronavirus ve Frýdku-Místku zasáhl i firmu, která šila roušky

Domácí

„Navíc se firma rozhodla uzavřít na další tři týdny provoz. Pak budou následovat dva týdny celozávodní dovolené. Firma se tak snaží zabránit šíření další nákazy. Tomu říkám zodpovědný přístup,“ píše Pobucký, podle kterého situace na Frýdecko-Místecku není tak závažná jako v okrese Karviná.

„Počty aktuálně nemocných jsou u nás asi pětinové než na Karvinsku. Nicméně vyzývám všechny, aby dodržovali pokyny hygieniků, ať se toho viru zbavíme co nejrychleji a vrátí se nám život do normálu. Společně to zvládneme,“ vyzývá frýdecko-místecký primátor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám