Hlavní obsah

Zaměstnanec dukovanské elektrárny je pozitivní na koronavirus

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanec Jaderné elektrárny Dukovany je pozitivní na koronavirus, elektrárna zavádí doporučená preventivní opatření. Právu to potvrdil mluvčí zařízení Jiří Bezděk. Jak zdůraznil, nejde o pracovníka z provozu. Pozitivní test oznámil ve středu.

Foto: ČEZ

Jaderná elektrárna Dukovany

Článek

Muž podle Bezděka pracuje v administrativě jako technický pracovník. Jeho pracoviště není přímo v areálu elektrárny, ale v jejím širším perimetru, kde ještě nyní řada lidí pracuje v režimu home office. Do styku se směnovými pracovníky nepřicházejí.

„Kde se mohl nakazit, nevím, neznám jeho identitu. Vyšetřit se nechal sám a pozitivní test nám nahlásil,“ uvedl Jiří Bezděk.

Muž by měl být hospitalizován na infekčním oddělení třebíčské nemocnice. Od středy tam platí zákaz návštěv.

V elektrárně dosud platila některá preventivní opatření, v souvislosti s výskytem nákazy zavádějí ve spolupráci s krajskými hygieniky další. Zatím na následujících 14 dnů elektrárna zrušila všechny ohlášené akce včetně autokina, zavřená jsou obě elektrárenská infocentra (v Dukovanech i v Dalešicích). Kde se muž nakazil a s kým přišel do styku, zjišťují hygienici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám