Hlavní obsah

Žádná epidemie u nás už není, oznámil slovenský ministr zdravotnictví

Právo, Ivan Vilček
Bratislava (Od našeho zpravodaje)

Slovenský ministr zdravotnictví Marek Krajčí v pondělí prohlásil, že onemocnění covid-19 se v zemi podařilo eliminovat na úplné minimum a slovenské zdravotnictví se může vrátit do normálu.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský ministr zdravotnictví Marek Krajčí

Článek

„Před plánovanými operacemi už nebude potřebná čtrnáctidenní karanténa. Testování na covid-19 se bude realizovat pouze u rizikových pacientů,“ uvedl ministr s tím, že testování bude hrazeno z veřejného zdravotního pojištění.

Epidemiologickou situaci na Slovensku pak Krajčí označil za výbornou.

„Všichni infikovaní na území Slovenské republiky jsou podchyceni a v karanténě. V běžné populaci by se už neměli objevovat,“ zdůraznil šéf resortu zdravotnictví.

Slovensko zavádí místo státní karantény mobilní aplikaci

Koronavirus

Lepší, než jsme čekali

Hlavní odbornice slovenského ministerstva zdravotnictví pro epidemiologii Henrieta Hudečková řekla, že epidemiologická situace na Slovensku je mnohem příznivější, než odborníci v začátcích očekávali. „Epidemiologická situace je u nás ve srovnání se sousedními zeměmi a dalšími zeměmi Evropské unie podstatně příznivější,“ dodala Hudečková.

Slovák si odmítl nasadit roušku, dostal pokutu 1000 eur

Evropa

Slovensko do neděle zaznamenalo 28 úmrtí na covid-19 a celkem bylo v zemi infikovaných 1495 lidí. Kvůli výskytu nového druhu koronaviru bylo před několika týdny uzavřeno pět romských osad na východě země, ale i tu se situace natolik zlepšila, že postupně došlo k uvolnění karantény.

Reklama

Výběr článků

Načítám