Hlavní obsah

Slovák si odmítl nasadit roušku, dostal pokutu 1000 eur

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Spolujezdec si ve vozidle kontrolovaném policejní hlídkou v Bratislavě odmítl nasadit roušku a byla mu udělena pokuta ve výši 1000 eur (přes 27 tisíc korun). Informovala o tom slovenská policie na sociální síti.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policejní hlídka kontrolovala automobil v noci z pondělí na úterý na Vajnorské ulici v Bratislavě. „Ve vozidle seděl kromě řidiče také spolujezdec, který byl policistou vyzván, aby si nasadil ochrannou roušku. Muž se choval arogantně a na opakované výzvy nereagoval,“ uvedla slovenská policie.

„Svým jednáním se dopustil přestupku ve smyslu zákona o civilní ochraně obyvatelstva a byla mu udělena bloková pokuta 1000 eur,“ dodala policie.

Úřad rozdal pokuty lidem, kteří popíjeli na zahrádce. Shovívavý nebyl

Krimi

V souvislosti s pohybem na veřejnosti bez roušky udělili v posledních dnech pokuty také policisté v Trenčíně. „Muž nastoupil do městské hromadné dopravy bez roušky a další muž vyhrožoval lékařce, která ho odmítla ošetřit, protože neměl nasazenou roušku,“ uvedla policie.

Slovenská policie v této souvislosti upozorňuje, že i když se některá opatření v souvislosti s pandemií covid-19 uvolňují, používání roušek je na veřejnosti nadále povinné. „Tato povinnost se nevztahuje na děti do dvou let, autisty a řidiče hromadné dopravy v uzavřených kabinách,“ konstatovala policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám