Hlavní obsah

Za korejským epicentrem koronaviru stála totální ignorace bezpečnostních nařízení

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Poslední nárůst nákazy koronavirem v Jižní Koreji, který vedl k uzavření knihoven, venkovních sportovišť a muzeí v Soulu, je spojen s jedním ze skladů velkého internetového obchodu Coupang. Ukázalo se, že v něm nebyla dodržována ani základní hygienická pravidla, chyběla dezinfekce a zaměstnanci z různých směn používali stejné uniformy a čepice, uvedl list KoreaTimes s odvoláním na noviny Munwa Ilbo.

Foto: Yonhap News Agency, Reuters

Sklad Coupnagu v Bučchonu

Článek

Podle listu Munwa byly zásobníky s dezinfekcí ve skladu v Bučchonu prázdné a nekontrolovala se ani teplota zaměstnanců. Koronavirus byl zjištěn i na klávesnici počítače, myši a laptopu, jenž používali zaměstnanci, uvedly zdravotnické úřady.

„Odebrali jsme vzorky z kanceláře v druhém podlaží a podrobili je testům. Předpokládáme, že ten, kdo používal tato zařízení, mohl přenášet virus,“ řekl v pátek ředitel Korejského střediska pro kontrolu a prevenci nemocí (KCDC) Čung Jun-kjong. Už ve čtvrtek testy potvrdily, že virus byl zjištěn i na botách a čepicích zaměstnanců, což vyvolalo obavy, že se mohli nakazit i zákazníci.

V Koreji přibývá nakažených, země přitvrzuje v omezeních

Koronavirus

Coupang založený v roce 2010 je největším internetových obchodem v Jižní Koreji s ročními tržbami přesahujícími sto miliard korun. Působí i v Číně a v USA.

Ve dvou skladech bylo potvrzeno 102 případů nákazy, většina je ze zařízení v Bučchonu. Vláda nyní počítá s tím, že se provedou kontroly ve všech skladech 33 internetových obchodů v zemi.

Nová omezení ohledně knihoven, muzeí a sportovišť budou platit dva týdny. Kvůli ohnisku ve skladu byly v Bučchonu také uzavřeny nedávno otevřené školy a školky.

Reklama

Výběr článků

Načítám