Hlavní obsah

V Koreji přibývá nakažených, země přitvrzuje v omezeních

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul
Aktualizováno

V oblasti jihokorejské metropole Soulu se ve čtvrtek zpřísnila opatření proti šíření koronaviru. Stalo se tak poté, co v zemi za den přibylo 79 nových případů nákazy SARS-CoV-2, což je nejvíc od 5. dubna. Od pátku budou na dva týdny zavřená muzea, galerie a parky. Obyvatelům Soulu bylo doporučeno, aby se vyhýbali zaplněným místům a udržovali odstup od ostatních lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Jižní Koreji pomáhá v boji s koronavirem i autonomní 5G robotVideo: Reuters

 
Článek

„Rozhodli jsme se posílit na dva týdny všechna karanténní opatření v oblasti metropole od zítřka do 17. června,“ řekl ministr zdravotnictví Pak Neung-hu agentuře AFP. Zaměstnavatelům bylo doporučeno, aby využívali práce z domova.

„Příští dva týdny budou klíčové pro předejití šíření infekce v oblasti metropole,“ dodal Pak. „Jestliže selžeme, budeme se muset vrátit k politice odstupu mezi lidmi,” dodal.

Jižní Korea nařídila roušky v dopravě

Zahraniční

Dodržování odstupu bylo spolu s dalšími omezeními zrušeno 6. května.

Pakův náměstek Kim Kang-lip dodal, že by bylo uspěchané vracet se na základě nárůstu za jeden den k přísnějšímu schématu hned v celé zemi. V Koreji ale rostou obavy, protože se minulý týden otevřely školy.

Ohnisko v logistickém centru

Novým ohniskem je logistické středisko internetového obchodu Coupang v Bučchonu západně od Soulu. S ním bylo ve čtvrtek v poledne spojeno už 82 případů, nakaženo bylo 63 zaměstnanců, zbytek nakažených tvořili lidé, s nimiž pracovníci firmy přišli do styku.

Panují obavy, že případů mohlo být více a nemoc by se mohla rozšířit k zákazníkům, kteří odebírali zboží. Středisko bylo na čtrnáct dní uzavřeno.

Foto: Ahn Young-joon, ČTK/AP

Doporučení proti šíření koronaviru ve vstupu do metra v Soulu

Protože se nákaza objevila i u jednoho člověka v dalším distribučním středisku Coupangu severně od Soulu, budou se dezinfikovat všechna distribuční střediska internetových obchodů i obchody.

Nové ohnisko nákazy je spojeno s nákazou v soulské čtvrti Itewon, kde se rozšířila v tamních klubech. Zanesl ji tam člověk, jenž se zabýval doučováním žáků, který navštívil během jednoho večer pět klubů. S jedním z nakažených se pak setkal zaměstnanec logistického centra.

Po gay klubech v Soulu se potuloval superšiřitel koronaviru, úřady už evidují 119 nakažených

Koronavirus

Nákaza se také začala šířit ve školách v Bučchonu, který leží v oblasti přístavu Inčchon. Tam se kvůli tomu pozastavilo otevírání škol a školek. Všech 251 škol a školek v Bučchonu se musí opět zavřít.

V zhruba padesátimilionové Jižní Koreji bylo potvrzeno celkem 11 344 případů nákazy, zemřelo 269 infikovaných.

Foto: Ahn Young-joon, ČTK/AP

Lidé v rouškách u vchodu do obchodu v Soulu

 

Reklama

Výběr článků

Načítám