Hlavní obsah

Všem na očích, přesto v izolaci. Restaurace testuje neotřelý způsob stravování

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O romantické večeři v restauraci si u nás ještě nějaký čas můžeme nechat pouze zdát. V Amsterdamu se však rozběhl projekt oddělených skleněných buněk, kde si páry mohou dopřát večeři. Podmínkou zatím je, aby žily ve společné domácnosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Holandská restaurace testuje "jednostolové skleníky"Video: Reuters

 
Článek

Restaurace v rámci kulturního centra Mediamatic Biotoop, která leží na malém ostrůvku Oosterdok v Amsterdamu, se rozhodla hostům nabídnout možnost večeře v oddělených skleněných buňkách, které jsou obsluhovány dobrovolnými číšníky a servírkami.

Podnik věří, že právě takový systém je cestou, jak zachovat provoz i přes omezující opatření vlády, která bary a restaurace podobně jako v České republice zavřela.

Ačkoliv zatím funguje jen testovací provoz, zejména pro rodinné příslušníky či známé personálu, v případě, že restaurace dostane pro takový typ podnikání povolení, plánuje zvýšit počet buněk a servírovat hostům plně vegetariánské menu.

Postkoronavirová realita ve Španělsku? Stoly v restauracích rozdělené plexisklem

Zahraniční

„Zatím se učíme, jak servírovat jídlo, jak ho elegantně sklízet ze stolu, aby se u nás hosté cítili příjemně a bezpečně,” uvedl Willem Velthoven, jeden z personálu restaurace.

Podmínkou pro vstup do jedné ze skleněných buněk je nyní sdílení společné domácnosti. Číšníci a servírky jsou vybaveni obličejovými štíty a jídlo servírují z bezpečně vzdálenosti na dřevěných prknech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve španělské restauraci testují ochranná plexiskla rozdělující stoly.Video: Reuters

„V restauracích jsou takové salonky nazývány francouzsky ‚chambre séparée‘. Poskytují hostům soukromí a nikdo neví, co se v nich vlastně stane. Rozhodli jsme se naše buňky pojmenovat stejně, i když jsou věci probíhající uvnitř mnohem více veřejné,” uvádí restaurace.

V Nizozemsku jsou restaurace a bary uzavřeny od poloviny března. První vlna uvolňování má proběhnout od příštího týdne, restaurace však do ní nespadají a není tak jisté, kdy se otevřou. Dříve než 19. května to však nebude.

Reklama

Výběr článků

Načítám