Hlavní obsah

Vojtěch začíná předávat štafetu Válkovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na ministerstvu zdravotnictví začíná příprava na pozvolné předávání agendy. Do jednání Rady vlády pro zdravotní rizika se má příští týden zapojit také poslanec za TOP 09 Vlastimil Válek, o kterém se uvažuje jako o ministru zdravotnictví. Přispět by měl k debatě o proplácení preventivních testů na covid.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Poslanec za TOP 09 Vlastimil Válek, o kterém se uvažuje jako o ministru zdravotnictví

Článek

„Pan ministr Vojtěch se spojil s panem Válkem. Budou mít schůzku příští týden,“ sdělil ve čtvrtek novinářům premiér Andrej Babiš (ANO). Jde podle něj o zásadní záležitost, kterou je třeba projednat i s opozicí.

Vojtěch: Epidemie nejde dobrým směrem. Zkrátí se doba platnosti testů i karantény

Domácí

„Byl by nesmysl, kdyby ministerstvo přijalo nějaké opatření, vláda je odsouhlasila, a za pár týdnů se to změní,“ dodal.

Stejně to vidí i radiodiagnostik profesor Válek. „Budu jen rád, když dospějeme k nějakému konsenzu, který bude pak pokračovat, až bude nová vláda,“ řekl Právu.

Testy zdarma mají od prosince skončit, řekla hlavní hygienička

Domácí

Prodiskutovat chce materiály z ministerstva s AntiCovid týmem koalice Spolu. „Myslím, že je tu potřeba jasná kontinuita a strategie. Bez toho to bude ještě horší, než to je, a už teď je to hodně zlé,“ dodal.

Jako pozvolné předávání moci to zatím nevnímá mj. i proto, že byl členem vědecké rady ministra zdravotnictví a podílel se na některých projektech.

Reklama

Výběr článků

Načítám