Hlavní obsah

Vojtěch v pondělí představí systém tří pohotovostních stupňů proti koronaviru

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) v pondělí na tiskové konferenci představí systém tří pohotovostních stupňů. Ty by na úrovni krajů a okresů měly ukázat aktuální stav šíření nemoci covid-19, řekl ministr v Otázkách Václava Moravce v České televizi.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO)

Článek

„Stupně budou podle síly komunitního šíření na úrovni regionů. Děláme na tom společně s epidemiology a Ústavem zdravotnických informací a statistiky,” řekl Vojtěch v ČT. Půjde o tzv. semafor, jednotlivé regiony budou označeny zelenou, oranžovou nebo červenou barvou podle rizika výskytu koronaviru.

Školy se otevřou 1. září. Výuka na dálku nehrozí

Domácí

Ministr dodal, že o zařazení jednotlivých krajů bude ještě hovořit s epidemiology. Připustil, že oranžovou barvu by v současnosti měl jen Moravskoslezský kraj a blížila by se k němu Praha.

Vojtěch: Ohnisko koronaviru v OKD je vyhaslé

Koronavirus

Na mapě budou figurovat také jednotlivá opatření pro krajské hygienické stanice, nemocnice, sociální zařízení i zaměstnavatele. „Chceme to řešit na úrovni regionů, protože situace v nich není jednolitá,” uvedl Vojtěch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám