Hlavní obsah

Vojtěch má tým pro uvolnění karantény. Bez Prymuly

Právo, Jan Martinek

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch sestavil šestičlenný epidemiologický tým, který by měl posoudit důsledky rozvolňování striktních karanténních opatření. Je v něm šéf ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek, hlavní hygienička Jarmila Rážová, epidemiolog Rastislav Maďar, Jan Kynčl ze Státního zdravotního ústavu, Roman Chlíbek z České vakcinologické společnosti a anesteziolog Vladimír Černý.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Článek

Členem týmu tak není epidemiolog Roman Prymula, který je v ČR vnímán jako hlavní tvář boje proti koronaviru a architekt opatření proti šíření infekce.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Máme mnoho týmů a já nebyl jmenován do žádného, ale do všech vstupuji. Přímo řídím chytrou karanténu a do tohoto vstupuji dle potřeby,“ řekl Právu Prymula.

„Pan náměstek Prymula je nezávislým členem pracovní skupiny pro uvolňování karantény, a to s ohledem na jeho další pracovní vytížení, zejména protože vede rozsáhlý projekt chytré karantény. Pan náměstek má významnou konzultační roli, připomínkuje výstupy pracovní skupiny, a pokud mu to samozřejmě program umožní, účastní se jednání,“ uvedla pro Právo mluvčí ministerstva zdravotnictví Gabriela Štěpanyová.

Plošné testování podstoupí 17 000 Čechů. Jak se budou vybírat?

Koronavirus

„Cílem této skupiny je navrhnout plán postupného uvolňování opatření v ČR v souvislosti s koronavirem tak, aby se život v ČR vrátil do normálních kolejí a současně jsme nadále udrželi nákazu pod kontrolou. Odborné doporučení a plán postupného uvolňování opatření, který skupina nyní připravuje, bude představen ministrem zdravotnictví po Velikonocích,“ řekla mluvčí.

Virolog: Chráníme rizikové lidi, život ostatních se musí vracet do normálu

Koronavirus

Prymulu nedávno zkritizoval ministr vnitra a šéf Ústředního krizového štábu Jan Hamáček za jeho výrok, že Česko by se mělo koronavirem nechat promořit. „Toto ne úplně šťastné vystoupení nebude opakovat,“ řekl na Prymulovu adresu Hamáček v rozhovoru pro Lidové noviny.

Nechceme anglický model, ale nákaza je žádoucí, míní Prymula

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám