Hlavní obsah

Vláda otevřela sportoviště. Lidé se předhánějí v rezervacích

Novinky, Jarmila Bastlová, kl
Praha

Od pondělí vláda uvolnila některá restriktivní opatření, například na venkovních sportovištích. Na to čekali majitelé těchto zařízení, protože lidé v izolaci doslova lační po sportu. Jakub Strnad, spolumajitel sportovních areálů Hamr, Novinkám přiznal, že rezervační systém byl naplněn pár minut po jeho spuštění.

Vláda uvolnila venkovní sportovištěVideo: Novinky

 
Článek

„Rezervační systém jsme spustili v neděli večer v půl osmé a v osm byl zaplněný. Lidé se očividně nemohli dočkat,“ prozradil Strnad s tím, že tři týdny bez pravidelné klientely hrající tenis, squash, badminton nebo ping pong přivedly jeho podnikání do milionových ztrát. Zatím ale otevřel pouze tenisové kurty. Také slibuje, že ceny za sport se kvůli koronavirové krizi nezvýší.

„Ten pohled na ty zaplněné kurty je opravdu pěkný, mám z toho radost,“ těší se Strnad a dodává, že samozřejmě areál nefunguje jako v běžném režimu.

Otevírají se venkovní sportoviště. Běh a cyklistika bez roušky, rozhodla vláda

Koronavirus

„Jsou uzavřené šatny a sociální zázemí, a protože se všechno děje online, tak na recepci projde minimum lidí,“ dodává Strnad.

Zatím jen venku

O otevírání vnitřních sportovišť zatím vláda neuvažuje. „To jsou uzavřené místnosti, lidí používají náčiní a dotýkají se ho a může tam docházet k většímu šíření nákazy, a hlavně je to uzavřený prostor. Teď začínáme venku a u individuálních sportů,” řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Lidé se tedy mohou například věnovat běhu, inline bruslím, golfu nebo jízdě na kole. Není potřeba mít u těchto sportů na ústech roušku.

Reklama

Výběr článků

Načítám