Hlavní obsah

Ve Španělsku přibylo za den 932 mrtvých. Garáže barcelonské márnice jsou plné rakví

Madrid

Španělsko za posledních 24 hodin ohlásilo dalších 932 úmrtí na koronavirus. V Evropě je společně s Itálií nejvíce zasaženou zemí virem SARS-CoV-2. Nejhůře je na tom madridský region a Katalánsko. V Barceloně hledají místa, kam ukládat další rakve.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Podzemní garáže v barcelonské márnici jsou plné rakvíVideo: Reuters

 
Článek

Celkový počet mrtvých se ve Španělsku vyšplhal na 10 935. Stoupl také počet potvrzených případů, kterých je momentálně 117 710, tedy více než v Itálii, která ale novou bilanci ohlásí během odpoledne. Přes 30 tisíc lidí se ve Španělsku z nemoci Covid-19, kterou virus způsobuje, zotavilo.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Barcelonská márnice už využila svou kapacitu a rakve se zesnulými začala ukládat do podzemních garáží, které se začínají plnit, uvedla agentura Reuters. Zaměstnanci parkoviště kvůli tělům zapnuli klimatizaci.

Márnice v hlavním městě Katalánska využívá i další prostory budovy. „Rakve umisťujeme do skladů a dalších pohřebních domů po celém městě,“ uvedl ředitel Memorial Foundation Fernando Sánchez.

V Katalánsku samotném bylo v noci na pátek potvrzeno celkem 23 460 případů a 2335 úmrtí. Páteční čísla ale tuto bilanci zvýší. Za posledních pět dní mělo toto autonomní společenství v průměru 1686 nových případů a 221 úmrtí denně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám