Hlavní obsah

Vážně onemocněla koronavirem, přitom měla 12 negativních testů

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beer Ševa

Není žádným tajemstvím, že některé testy na covid-19 vychází chybně. I v tuzemských odběrných místech se několikrát stalo, že jeden odběr byl negativní, zatímco jiný pak pozitivní. V izraelském městě Beer Ševa však skončila nyní v péči lékařů pacientka, která měla předtím 12 negativních testů.

Foto: Vincent Thian, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Tak velká chybovost zatím nebyla zaznamenána u žádného jiného pacienta, uvedl server YNet News.

93letá žena se podle všeho nakazila v pečovatelském domě, ve kterém žila. A to i přesto, že v ústavu panují velmi přísné hygienické podmínky a obyvatelé i personál se pravidelně podrobují koronavirovým testům.

K takto přísnému režimu přistoupili pracovníci už před více než měsícem, kdy byl první obyvatel pozitivně testován na covid-19.

Byli svoji 51 let. Zemřeli na koronavirus šest minut po sobě

Koronavirus

Z nemocnice domů. A zase zpět

Hned na začátku testování byla koronavirová nákaza prokázána také u 93leté ženy, načež skončila také v nemocnici. Protože ale neměla žádné příznaky a její stav byl dobrý, mohla se po sérii pozitivních testů vrátit do pečovatelského domova.

Krátce poté se ale její stav začal opět zhoršovat, a tak musela zpět do nemocnice. Pikantní na tom je, že v průběhu posledního měsíce bylo uskutečněno hned několik testů na covid-19, drtivá většina z nich byla negativní. „Pacientka byla testována při různých příležitostech celkem 14krát, a to ve třech různých laboratořích. Přesně 12 testů se ale vrátilo negativních,“ prohlásili lékaři.

„Testy na koronavirus nepřinášejí definitivní výsledky nejen v Izraeli, ale prakticky po celém světě. I proto je potřeba testy opakovat alespoň dvakrát,“ zdůraznili lékaři. Neskrývali ale přitom rozčarování z toho, kolik testů bylo v případě 93leté pacientky chybných.

V současnosti je stav ženy stabilizovaný, ale stále velmi vážný.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám