Hlavní obsah

V Itálii vznikla kvůli viru další zakázaná zóna, uvázlo v ní 12tisícové město

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

I přes dílčí dobré zprávy zůstává situace kolem vývoje epidemie koronaviru v Itálii kritická. Objevují se navíc stále nová ohniska nákazy. Jedním z nich je 12tisícové město Campagnano nedaleko Říma, které úřady minulý týden s platností až do začátku května zcela odřízly od světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Itálii se objevila nová červená zóna, město Campagnano je v úplné karanténě do začátku květnaVideo: AP

 
Článek

Záběry, které v pondělí zveřejnila agentura AP, ukazují, že bezpečnostní složky Campagnano neprodyšně uzavřely. Oblast byla označena jako červená zóna, což znamená, že se tam život zcela zastavil.

Vjíždět do zakázané zóny a zase ji opouštět mohou jen policisté, hasiči a zdravotnické týmy. Úřady se rozhodly oblast odříznout od světa poté, co se nákaza koronavirem rozšířila mezi pacienty a personálem rehabilitačního střediska.

Itálie i Bergamo pookřály. Čísla se lepší

Koronavirus

Infekce virem SARS-CoV-2, který způsobuje nemoc covid-19, se potvrdila u 51 z 105 klientů a 28 ze 61 členů personálu. „V současnosti máme 79 pozitivních případů. Drtivá většina, 72, jich připadá na rehabilitační středisko Santa Maria Del Prato pro ženy a dívky s těžkým psychomotorickým postižením,“ řekl agentuře AP místostarosta Campagnana Alessio Nisi.

Celkem už se v Itálii novým koronavirem nakazilo na 180 tisíc lidí a více než 23 tisíc lidí nemoci covid-19 podlehlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám