Hlavní obsah

V Česku testujeme 3000 lidí za den, Rakousko hodlá testovat 15 000 za den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V České republice bylo ke středečnímu ránu potvrzeno 1497 testů nákazy koronavirem. Provedeno bylo celkem 22 600 testů. Během úterý bylo podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) otestováno rekordních 2976 osob. Sousední Rakousko hodlá testovat 15 000 lidé denně, aby byly otestovány stovky tisíc osob.

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Odběrné místo na zjištění nákazy Covid-19 v areálu Nemocnice na Bulovce.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
Článek

„K dnešnímu ránu máme 1497 nakažených. A zvládáme testovat více lidí. Za včerejšek dokonce rekordních 2976 osob,” konstatoval na Twitteru ministr, podle něhož je do testování zapojeno 62 laboratoří a 46 odběrových míst.

Počet vyléčených se nezměnil. Nemoc prozatím překonalo 10 lidí a tři chorobě podlehli.

Skokový růst v Rakousku

Sousední Rakousko v úterý zaznamenalo výrazný nárůst nakažených. Přibylo 950 nakažených a celkem se koronavirus prokázal u téměř 4900 osob.

Alpská republika s 8,8 milionu obyvatel doposud provedla podle ministerstva zdravotnictví zhruba 28 400 rozborů. V příštích týdnech se ale chce podle kancléře Sebastiana Kurze dostat na 15 000 testů denně.

„Spustíme také rychlotesty, abychom prověřili stovky tisíc lidí, jak nejrychleji to bude možné,” řekl Kurz.

Jak významně zrychlit testování? Izraelci mají nápad

Koronavirus

Plošné testování považuje kancléř za klíčové k získání přehledu o skutečném rozsahu nákazy, neboť řada lidí nemoc COVID-19, kterou koronavir způsobuje, prodělala s mírnými či dokonce žádnými symptomy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám