Hlavní obsah

V britských nemocnicích došly ochranné pomůcky, pacientů přibývá

– Londýn

V nemocnicích ve Velké Británii docházejí ochranné pomůcky. Očekává se, že zásoby ochranného vybavení, jakými jsou například jednorázové obleky s dlouhým rukávem, pro lékaře a zdravotní personál na jednotkách intenzivní péče už o tomto víkendu nebudou k dispozici, píše agentura DPA. Zoufale chybějí plicní ventilátory i testy a infikovaných přibývá.

Foto: Tatyana Makeyeva, Reuters

Zdravotnice před moskevskou nemocnicí

Článek

Úřady proto povolily použití jiných typů, ovšem zdravotnické odbory tento krok ostře kritizují a nesouhlasí s ním. Obávají se vysokého rizika nákazy zdravotnického personálu, píše agentura DPA.

Měření teploty je u koronaviru k ničemu, tvrdí američtí experti

Koronavirus

Odborová organizace British Medical Association (BMA) uvedla, že zdravotníci nemají ohrožovat sebe samé, aby zachránili druhé. „Příliš mnoho lékařů a jiných zdravotnických pracovníků už přišlo o život,“ řekl Chaand Nagpaul z BMA.

Těhotná zdravotní sestra podlehla koronaviru, dítě lékaři zachránili

Koronavirus

Dřívější průzkumy ukázaly, že se lékaři a sestry při práci necítili dostatečně chráněni. Britský státní zdravotní systém NHS je chronicky podfinancovaný a v problémech, připomněla nyní agentura DPA. Podle britských médií už v souvislosti s nemocí covid-19 zemřelo nejméně 50 jeho zaměstnanců. kromě nedostatku ochranných prostředků chybějí ve Velké Británii také plicní ventilátory, testy na nemoc covid-19, kterou koronavirus způsobuje a zdravotnictví bojuje se zoufalým nedostatkem personálu.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Nejnovější statistiky uvádějí, že ve Velké Británii podlehlo nákaze koronaviru 15 464 lidí. Britská bilance obětí zahrnuje pouze pacienty zemřelé v nemocnicích, a nikoli v domovech seniorů nebo doma, což je terčem kritiky, protože obraz o počtu obětí je tak zkreslený.

„Testováno bylo 357 023 lidí, z nichž 114 217 mělo test s pozitivním výsledkem,“ sdělilo v sobotu tamější ministerstvo zdravotnictví. Pozitivně testovaných tak za 24 hodin přibylo 5526.

Britská vláda prodloužila opatření omezujících pohyb a kontakty mezi lidmi o další tři týdny. Britští vědci mezitím usilují o vyvinutí vakcíny proti dosud ne zcela prozkoumané nákaze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám