Hlavní obsah

Už ne Čína, ale Evropa. Epicentrum pandemie koronaviru se podle WHO přesunulo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Epicentrem světové pandemie koronaviru se nyní stala Evropa. V pátek to podle agentury AP prohlásil generální ředitel Světové zdravotnické organizace (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Foto: Hoppe Sven, ČTK

Předseda WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus vyhlásil pandemii

Článek

Za centrum šíření nákazy byla dosud označována Čína, kde infekce vypukla a kde se nakazilo přes 80 000 lidí, z nichž přes 3000 zemřelo. Po Číně nejvíce postiženou zemí je Itálie, kde je podle čtvrteční bilance přes 15 000 případů nákazy a kde nemoci podlehlo více než tisíc lidí.

Totální selhání odběrů v Praze: Muže s příznaky a kontaktem s nakaženými poslali domů. Nic nebylo připravené

Koronavirus

Kvůli šíření nákazy koronavirem vyhlásila česká vláda stav nouze a uzavřela hranice. Do země se nedostanou cizinci bez trvalého nebo přechodného pobytu, Češi až na výjimky nebudou smět vycestovat do zahraničí. V pátek o tom informoval premiér Andrej Babiš (ANO).

Foto: Martin Havelka, Novinky

Nouzový stav v ČR

Vláda také nařídila povinnou karanténu pro všechny, kdo se vrátí ze zemí, do nichž byl v rámci nouzového stavu zakázán vstup. Doposud karanténa platila pouze pro lidi vracející se z Itálie.

Brazilský prezident popřel zprávy, že má koronavirus

Koronavirus

Za rizikové oblasti vláda vedle Číny, Jižní Koreje, Íránu a Itálie označila rovněž Španělsko, Rakousko, Německo, Norsko, Švédsko, Francii, Belgii, Nizozemsko, Dánsko, Velkou Británii a Švýcarsko.

Reklama

Výběr článků

Načítám