Hlavní obsah

Turecká vláda čelí kritice, koronaviru podlehlo 24 zdravotníků, nakažených je jich 3500

– Istanbul

Turecká asociace zdravotníků obvinila vládu, že selhala při jejich ochraně. Nemocí covid-19 se nakazilo 3500 zdravotníků, přičemž 24 zemřelo. Mezi mrtvými je 14 doktorů. O situaci informovala agentura AFP, podle které je z 95 000 nakažených 3,6 procenta zdravotníků.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Turecký ministr zdravotnictví Fahrettin Koca a lékaři tleskají tureckému prezidentovi Recepu Tayyipovi Erdoganovi, když pronášel přes video projev k otevření nové nemocnice v Istanbulu, kde 2600 lůžek.

Článek

Turecká zdravotnická asociace TTB, které sdružuje 80 procent tureckých lékařů, obvinila vládu, že může za vysoký počet nakažených mezi zdravotníky, protože nejednala a „nepodnikla včas a efektivně nutnou prevenci“ a „selhala při včasném poskytování osobních ochranných pomůcek“.

V Turecku evidují 95 591 nakažených, z nichž 2259 zemřelo, uvedl ve středu ministr zdravotnictví Fahrettin Koca podle listu Hürriyet. Většina případů je z Istanbulu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na ranvejích bývalého mezinárodního letiště v Istanbulu vzniká provizorní nemocniceVideo: Reuters

V Turecku v posledních dnech výrazně přibývá nakažených, za poslední den jich přibylo 4611, což představuje pětiprocentní nárůst. Turecko je co do jejich počtu už sedmé na světě. Na jednotkách intenzivní péče leží 1865 lidí, z nichž je tisícovka intubovaná. Zatím se vyléčilo 14 918 osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám