Hlavní obsah

Thajec poplival cizího muže na nádraží, o několik hodin později podlehl koronaviru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestapadesátiletý Thajec Anan Sahoh zemřel v pondělí ve vlaku při cestě z Bangoku do Narathiwatu. Ukázalo se, že muž trpící cukrovkou byl rovněž nakažený koronavirem. Panika nastala ve chvíli, kdy se ukázalo, že muž před nástupem do vlaku schválně plivl na jiného cestujícího. Thajské úřady se nyní poplivaného člověka snaží horečně nalézt. Inforoval o tom deník Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Cestující, který na nádraží v Thajsku plivl na cizího muže, zemřel ve vlaku na koronavirusVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Anan Sahoh se do Thajska nedávno vrátil z Pákistánu, letištní kontroly dle úřadů u muže neodhalily žádné příznaky. Při nástupu do vlaku v pondělí ráno mu byla na stanici v Bangkoku při kontrole naměřena teplota 36 stupňů. Během jízdy se však muži přitížilo, začal kašlat a zvracel. Průvodčí si vyžádal jeho doklady a zdravotní osvědčení, které mu bylo uděleno ještě lékařem v Pákistánu.

Když vlak přijel do zastávky Hua Hin, zaměstnanci drah Sahohovi doporučili, aby vystoupil a odpočinul si. Jelikož se však jeho stav zlepšil, muž trval na tom, že bude cestovat dál. O několik desítek minut později však Sahoh zkolaboval před záchodky a navzdory snahám personálu zemřel. Muž trpěl cukrovkou, následné testy ukázaly, že byl rovněž nakažen koronavirem.

Pasažéři, kteří s mužem přišli do styku, byli posláni do izolace, a vagón vydezinfikován. Mnohem více hlavu úřadům zamotaly záběry z bezpečnostních kamer. Ty totiž odhalily, že před nástupem do vlaku Sahoh záměrně plivl na muže stojícího před ním.

Thajský král si zvolil izolaci v luxusním alpském hotelu i se svým harémem

Koktejl

„Spolupracovali jsme s drážní policií, ale nepodařilo se nám muže nalézt,“ uvedl Thakoon Intrachom, ředitel Thajské železnice. Apeloval na veřejnost, že pokud muže poznají, okamžitě mu musí sdělit, aby zamířil do nemocnice.

V Thajsku bylo ke čtvrtečnímu ránu evidováno 1875 případů nakažených koronavirem, z toho jich 15 zemřelo.

Reklama

Výběr článků

Načítám