Hlavní obsah

Testovací třída. V italském městečku zkusili otevřít školu

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V italském městečku Borgosesia poblíž Turína se poprvé po dvou měsících sešli v malé skupině žáci ve věku 6 až 10 let. Otevření škol se v zemi zatím nechystá. Jde o pilotní projekt, jehož cíl je prostý: umožnit rodičům pracovat a zjistit, jak a zda vůbec je možné udržet společenský odstup během školního dne.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V severní Itálii se ve zkušebním provozu vrací první děti do školy v improvizovaných prostoráchVideo: Reuters

 
Článek

Jako provizorní učebna posloužila v Borgosesii školní tělocvična. Lavice byly rozmístěny tak, aby byly nejméně dva metry od sebe.

Děti doprovázeli jejich rodiče. Všichni museli mít povinně nasazenou roušku. Rodičům škola před vstupem poskytla dezinfekci, aby se zmírnilo riziko šíření nákazy.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Itálie patří k zemím nejvíce postiženým koronavirem. Nyní italská vláda přistupuje po dvou měsících k uvolňování přísných karanténních opatření. Pilotní projekt je zaměřený na rodiny, v nichž se oba rodiče mohou vrátit do práce, což jim ale komplikuje starost o malé děti, které nechodí do školy.

„Musíme najít takové řešení, aby děti mohly zůstat spolu a my konečně mohli jít do práce. Byli jsme dva měsíce doma, ale děti potřebují být se svými vrstevníky,” řekla agentuře Reuters jedna z přítomných matek.

„Je pro nás zásadní, že jsme dostali možnost zúčastnit se tohoto testu,“ dodala.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: V severní Itálii se ve zkušebním provozu vrací první děti do školy v improvizovaných prostorách

Podle italského premiéra Giuseppe Conteho zůstanou všechny školy pro tento školní rok uzavřeny. V nejlepším případě se otevřou až v září.

Reklama

Výběr článků

Načítám