Hlavní obsah

Strojvedoucí metra má koronavirus, pražský dopravní podnik přechází na prázdninový provoz

– Praha • Aktualizováno

Pražský dopravní podnik (DPP) oznámil, že koronavirem se nakazil strojvedoucí metra. V karanténě skončilo i 27 kolegů, s nimiž přišel do styku. Celkem je v karanténě přes 100 pracovníků DPP, oznámila firma v tiskové zprávě. Kvůli razantnímu poklesu počtu cestujících a narůstajícím počtům zaměstnanců v karanténě přistoupil dopravce i k omezení spojů na úroveň prázdninového provozu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„K dnešnímu dni DPP eviduje již více než 100 zaměstnanců napříč profesemi, kteří musí zůstat 14 dnů v karanténě, oznámil podnik. Náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha Sobě) v úterý řekl, že nakažený strojvedoucí byl od soboty v karanténě, takže nepřišel do styku s žádnými cestujícími.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Kvůli rostoucímu počtu pracovníků DPP i dalších dopravců v karanténě a naopak klesajícímu počtu cestujících je postupně omezován provoz pražské MHD.

„Nejmarkantnější propad počtu cestujících v pražské MHD ukazuje srovnání přepravních údajů z pondělí 16. března 2020, tj. za první den platnosti zákazu volného pohybu osob, s pondělím 2. března, kdy žádná opatření ještě zavedena nebyla: jedná se o pokles o minus 71 procent,” uvedl organizátor pražské integrované dopravy ROPID.

Praha omezí večer část autobusů MHD

Koronavirus

Na lince metra B začal od středy platit prázdninový provoz, na lince A a C ho zavedou od čtvrtka a u tramvají od pondělí 23. března. Ode středečního rána je rovněž zrušena příměstská vlaková linka S49.

O víkendu začnou jezdit v delším intervalu i noční spoje a asi čtvrtina autobusů má už od úterka provoz zkrácený do 22:30.

Reklama

Související články

Do MHD v Praze od úterý pouze s rouškou

Do pražské MHD bude od půlnoci povoleno vstupovat pouze se zakrytými ústy a nosem. V pondělí to oznámil primátor Zdeněk Hřib (Piráti) s tím, že použít lze...

Výběr článků

Načítám