Hlavní obsah

Smartwings a ČSA zastavují všechny linky z Česka i do něj

Novinky, bož

České letecké společnosti Smartwings a ČSA zastavují všechny své linky z Česka i Česka. Jde o reakci na vládní opatření, které zakazuje cestování Čechů do zahraničí. Skupina Smartwings, jejíž jsou obě aerolinky součástí, o tom v pátek informovala v tiskové zprávě.

Foto: Smartwings Group

Boeing 737 MAX 8 společnosti Smartwings

Článek

„V této bezprecedentní situaci zůstává naší hlavní prioritou zdraví a bezpečnost našich zákazníků a zaměstnanců,” uvedl šéf představenstva Jiří Šimáně.

Letecká spojení z Česka i do Česka budou obě společnosti postupně pozastavovat od 13. do 16. března.

Cestující mají nárok na bezplatnou přerezervaci nebo vrácení peněz v plné výši.

ČSA a Smartwings bezplatně změní termín letů

Ekonomika

Zároveň lety do Brna a Ostravy budou v příštích dnech odkláněny do Prahy, podobně lety z těchto dvou letišť budou odlétat z Prahy.

Provoz letadel skupiny Smartwings Group v Kanadě, Spojených arabských emirátech, Polsku a Francii má zatím zůstat zachován. Přesto skupina uzemní kolem poloviny své flotily.

Skupina již dříve oznámila úsporná opatření v reakci na ekonomické dopady pandemie nemoci Covid-19. Součástí je snižování mzdových nákladů, zkracování úvazků nebo škrtání letů.

Norwegian Air kvůli koronaviru propustí polovinu zaměstnanců

Koronavirus

„Dramatický pokles poptávky zapříčiněný mimořádnými okolnostmi nás vede k realizaci radikálních úsporných opatření a kroků. Věříme, že se nám tuto obtížnou situaci, které čelíme, podaří překonat a důvěra v cestování se opět brzy obnoví,“ dodal Šimáně.

Skupina Smartwings z důvodu šíření koronaviru již dříve přerušila linky ČSA z Prahy do Milána, Boloni, Říma, Soulu a linku Smartwings do Tel Avivu.

Reklama

Výběr článků

Načítám