Hlavní obsah

ČSA a Smartwings bezplatně změní termín letů

Novinky, bož

Krátce na to, co americký prezident Donald Trump zakázal lety z Evropy do USA, zavedly České aerolinie (ČSA) a aerolinky Smartwings bezplatnou změnu termínu cesty. Ve čtvrtek o tom informovala Vladimíra Dufková, mluvčí skupiny Smartwings, jejíž součástí jsou obě zmiňované letecké společnosti.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Změnu termínu Smartwings a ČSA umožní nejen u již zakoupených letenek, ale i u letů, které by si klienti případně rezervovali ještě do konce tohoto měsíce.

„Nová pravidla se vztahují na letenky vystavené do 31. března 2020 pro cesty od 13. března 2020 do 30. června 2020 v rámci celé sítě linek Smartwings a ČSA. Letenky je možné bez poplatku změnit na pozdější lety s termínem návratu do 31. prosince 2020,” uvedla Dufková.

Tom Hanks je nakažen koronavirem. USA zakázaly cesty z Evropy

Koronavirus

Skupina tak reaguje na aktuální situaci ohledně šíření koronaviru. V rámci opatření byly už přerušeny spoje například s Itálií či Izraelem a nově přibyly také USA.

Skupina již dříve oznámila, že kvůli současné pandemii musí snižovat mzdové náklady, zkracovat úvazky, posílat zaměstnance na neplacené volno a rušit lety.

Koronavirus dopadá na ČSA a Smartwings, budou rušit lety

Koronavirus

ČSA a Smartwings nejsou jediné letecké společnosti, na které dopadají problémy kolem koronaviru. Prudký pokles poptávky po cestování kvůli koronaviru přispěl ke krachu britské aerolinky Flybe.

Německá Lufthansa odstavila 150 letadel z celkových 750, které skupina, do níž patří i aerolinky Swiss, Brussels a Austrian, provozuje. Německá společnost zároveň pozastavila přijímání zaměstnanců a těm stávajícím nabízí neplacené volno.

Reklama

Související články

ČSA pozastavily přímou linku do Koreje

České aerolinie (ČSA) ve čtvrtek kvůli šíření koronaviru pozastavily přímé letecké spojení mezi Prahou a jihokorejskou metropolí Soulem. Informovala o tom...

ČSA pozastavily linky do Milána a Boloni

České aerolinie (ČSA) v reakci na rozhodnutí Bezpečnostní rady státu v pondělí pozastavily pravidelné letecké spojení z Prahy do italských destinací Milán...

Výběr článků

Načítám