Hlavní obsah

Sestřička měla pod průhledným pláštěm jen spodní prádlo, trestu neunikla

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravotní sestra z nemocnice v ruské Tule, která si během směny odložila oblečení a pracovala pouze v průhledném plášti a spodním prádle, dostala blíže neurčený disciplinární trest. Sestřička, jejíž jméno zdroje neuvádějí, se obhajovala tím, že jí bylo v uniformě horko.

Foto: Profimedia.cz

Zdravotní sestra pod pláštěm neměla stejnokroj.

Článek

Fotografie, kterou na mužském oddělení vyfotil jeden z pacientů, se bohužel pro sestru dostala na internet, kde ji uživatelé začali hojně sdílet. Vedení nemocnice se rozhodlo zaměstnankyni potrestat za „nedodržení požadavků na lékařské oblečení”.

Nejmenovaná žena své počínání obhajovala tím, že jí bylo v běžné uniformě velké teplo. Sama si prý neuvědomila, že její ochranné prostředky jsou natolik průhledné.

Kadeřníci si zoufají: Se štíty nasazenými přes roušky krvácíme z nosu a omdléváme

Koronavirus

Regionální ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že sestra z oddělení infekčních chorob porušila jednotná pravidla a byla disciplinárně potrestána.

Lehké rozpaky

Potrestaná zdravotnice se k případu veřejně nevyjádřila a zveřejněno nebylo ani to, jaký trest dostala. Pacienti z oddělení, kde jsou hospitalizováni i lidé s nemocí covid-19, uvedli, že na místě neměl nikdo vůči oblečení námitky, „lehké rozpaky” se však objevily.

Místo Putinem slíbené odměny nižší plat. Ruští zdravotníci se zlobí

Koronavirus

Rusko ke středečnímu večeru hlásilo přes 308 tisíc lidí nakažených novým koronavirem, necelé tři tisíce lidí v souvislosti s onemocněním covid-19 zemřely. Rusko je v současné době po USA druhé, co se týče ohlášených případů nákazy.

Reklama

Výběr článků

Načítám