Hlavní obsah

Senátor Karpíšek má koronavirus, půlka klubu ODS je v karanténě

Novinky, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senátor ODS Pavel Karpíšek se nakazil koronavirem a je v domácím ošetřování. Informaci, kterou přinesla TV Prima, Novinkám potvrdil šéf Senátu Miloš Vystrčil (ODS). Preventivní karanténu mají do 2. dubna všichni, kteří s Karpíškem přišli do kontaktu. Plánované jednání horní komory 7. dubna podle Vystrčila ohroženo není.

Foto: Profimedia.cz

Senátor ODS Pavel Karpíšek

Článek

„V Senátu byl (Karpíšek) naposledy 18. března. Všechny osoby, které s ním do té doby přišly do kontaktu, jsou v karanténě do 2. dubna a po 14 dnech se nechají otestovat,“ uvedl Vystrčil.

Senátor Vladislav Vilímec už čeká nyní na výsledek testu. Celkem se karanténa týká podle šéfa Senátu více než desítky senátorů z klubu ODS, který má celkem 18 členů.

Aby toho nebylo málo, v nemocnici se tento týden kvůli akutnímu zánětu slepého střeva ocitl i předseda klubu Martin Červíček.

Nejmladší oběť koronaviru v Evropě: Zemřela dvanáctiletá dívka

Koronavirus

Schůze Senátu podle Vystrčila v žádném případě ohrožena není. Pro to, aby mohla proběhnout, je zapotřebí 27 senátorů.

„Budeme se muset zamyslet jak dál. Vyloženě nařízení o nesetkávání senátorů neplánujeme, ale budeme muset omezit veškerou komunikaci na videokonference atd.,” doplnil Vystrčil.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Plzeňský senátor a starosta Vejprnic Karpíšek je členem senátního výboru pro sociální politiku a zdravotnictví. Předsedá také podvýboru pro sport a je místopředsedou komise pro rozvoj venkova. Do Senátu byl padesátiletý Karpíšek zvolen v roce 2018.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám