Hlavní obsah

Roušky v Praze budou povinné i na nádražích a ve vestibulech

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roušky v Praze budou od úterý povinné také ve vnitřních prostorách pražských nádraží. Oznámili to v pondělí pražští hygienici v nařízení, které upřesňuje povinnost nošení roušek. Kromě toho budou roušky povinné na pražském letišti Václava Havla. Opatření reagují na skutečnost, že Praha je nyní na semaforu regionů oranžová, což znamená riziko komunitního šíření.

Foto: Profimedia.cz

Roušky budou od úterý povinné na pražských nádražích

Článek

Kromě nádraží a letiště stále platí povinnost roušek v metru. Hygienici uvedli, že by je lidé měli nosit i ve vestibulech - tabule upozorňující na povinné roušky se v metru posouvají od turniketů k dveřím metra.

V celé ČR začíná navíc 1. září platit opatření, podle nějž budu roušky povinné ve všech dopravních prostředcích, ať už v MHD či v meziměstských spojích. A také na hromadných akcích, kde je více než 100 lidí. Lidé budou muset mít zakrytý nos a ústa také na úřadech a ve zdravotnických zařízeních včetně lékáren.

Přehledně: Jak se mění pravidla pro nošení roušek

Domácí

Někteří ředitelé pražských škol také určili, že jejich žáci musí mít ve společných prostorách roušku.

V Praze za posledních 24 hodin přibylo 80 nakažených.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám