Hlavní obsah

Roušky mají být povinné i na zastávkách MHD

Novinky, Klára Beranová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Roušky budou povinné zřejmě i ve venkovních veřejných prostorech, jako jsou například zastávky městské hromadné dopravy. Na pondělním jednání tripartity, což jsou zástupci vlády, odborů a zaměstnavatelů, to sdělil ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO).

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Někteří z nás navrhovali, aby se roušky nosily i mimo budovy venku. Nakonec pan profesor Prymula řekl, že určitě budou nutné ve veřejných prostorech, například tedy na zastávkách veřejné dopravy a dalších podobných prostorech,” řekl po jednání prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák, který se schůze účastnil.

Noste pořádně roušky, choďte na testy a dodržujte opatření, apeloval Babiš na Čechy

Domácí

Opatření ale bude ještě v pondělí odpoledne projednávat vláda premiéra Andreje Babiše (ANO). Rozhodnout by měla například také o uzavření základních škol nebo o dalších opatřeních pro restaurace či hospody.

Vláda plánuje uzavřít od středy všechny školy

Domácí

Od 10. září pak platí povinnost nosit roušku ve vnitřních prostorách budov v celé České republice.

Nakupování vláda lidem zakázat nechce

Koronavirus

Chránit si ústa a nos je nutné při cestách hromadnou dopravou nebo návštěvách úřadů a zdravotnických a sociálních zařízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám