Hlavní obsah

Reportérka Novinek se nechala otestovat na koronavirus

Praha

Testování na protilátky koronaviru probíhá v Praze na třech místech, na náměstí Míru, v Zítkových sadech a v Kateřinské zahradě, kde měli novináři možnost podstoupit testování brzy ráno. Otestovat se nechala i reportérka Novinek Natálie Lošková.

Reportérka Novinek se nechala otestovat na protilátky koronaviruVideo: Novinky

 
Článek

„Přece jenom jsem každý den v práci, jezdím na natáčení. I když dodržujeme veškerá opatření, tak člověk nikdy neví, co se mohlo stát,“ svěřila důvod příchodu k testovacímu stanu mladá reportérka.

Lidé vzali testovací místa útokem. V Praze hlásili po čtvrthodině pro dnešek plno

Domácí

Vzhledem k tomu, že žurnalisté byli předem objednáni, šlo vše velmi rychle. Natálie si přečetla informace spojené s testováním, podepsala souhlas se zařazením do studie a se zpracováním osobních údajů a přistoupila k medikům, kteří byli od hlavy až k patě oděni do ochranných obleků. Po odevzdání papírů jí byly vydezinfikovány ruce.

„Bezkontaktně nám změřili teplotu, měla jsem 36,5 stupně, takže jsem se kvalifikovala. Poté mi odebrali kapku krve z bříška prstu. Vůbec to nebolelo. Sledovala jsem, jak ji pipetou vložili do testu, kam kápli ještě kapičku roztoku a pak jsem čekala,“ popsala odběr Lošková.

Nejsem nakažená, ale radši bych byla, přiznala seniorka při testování v Brně

Koronavirus

Po patnácti minutách se dozvěděla výsledek. „Jsem negativní, ale upřímně jsem si myslela, že jsem s virem nepřišla do kontaktu, byť jsem neustále mezi lidmi,“ smála se Lošková.

Reklama

Výběr článků

Načítám