Hlavní obsah

Rakousko zvažuje zaříznout silvestra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakouští politici se obávají blížících se silvestrovských oslav a rizika, že by lidé mohli zcela ignorovat veškerá hygienická opatření. Kancléř Sebastian Kurz by měl během pátečního večera jednat se šéfy jednotlivých spolkových zemí a zpřísnit opatření, která se mají podle současných plánů na vánoční svátky uvolnit, píše server Kronen Zeitung.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Silvestrovské oslavy před radnicí ve Vídni (ilustrační foto)

Článek

V současné době platí v Rakousku zákaz návštěv mezi 20.00 a 06.00. Během dne je povoleno, že se může sejít šest dospělých (plus šest dětí) ze dvou domácností. Toto omezení by se mělo během vánočních svátků rozvolnit.

Ve dnech 24., 25., 26. a 31. prosince by mělo být povoleno setkání až 10 lidí z různých domácností. Současně by tyto dny měly být vyjmuty ze zákazu nočního vycházení.

Do rebelujících hospod znovu dorazila policie

Koronavirus

Vláda se vzhledem k nepříznivému pandemickému vývoji rozhodla toto opatření zpřísnit. Kancléř chce se spolkovými zeměmi probrat, ve kterých dnech je toto rozvolnění opodstatněné a kdy by se měl „kohoutek opět utáhnout“. Server Kronen Zeitung upozorňuje, že s největší pravděpodobností se omezení dotkne silvestrovských oslav. Už minulý týden vyhlásila například Francie na přelomu roku zákaz vycházení mezi 20.00 a 07.00.

Do nemocnice to nestihl, nakažený koronavirem v Německu zemřel v autě

Koronavirus

Města připravují seznamy ulic a náměstí, kde bude odpalování dělobuchů zakázané. Místo organizovaných oslav konce roku se plánují televizní přenosy.

V alpské zemi se bude moci od 24. prosince lyžovat, ale restaurace a hotely zůstanou zavřené až do 6. ledna. Od 19. prosince do 10. ledna navíc budou muset všichni lidé přijíždějící z rizikových oblastí v zahraničí na deset dní do karantény. Možnost vyjet na svah tak budou mít jen místní.

Na lyže jen na otočku, ubytování zakázáno, navrhne Blatný

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám