Hlavní obsah

Přísná opatření se zatím uvolňovat nebudou, vzkázal Johnson Britům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Přísná opatření proti šíření koronaviru se ještě uvolňovat nebudou, prohlásil v pondělí britský premiér Boris Johnson. Obyvatele království současně vyzval k trpělivosti. Ministerský předseda se vrátil do úřadu poté, co sám prodělal plicní nemoc covid-19 po nákaze novým typem koronaviru.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Britský premiér Boris Johnson

Článek

„Chápu vaši netrpělivost,“ řekl Johnson vzhledem k příznivějším statistikám. Vývoj pandemie je podle jeho názoru na dobré cestě, ale je nutné, aby se zabránilo druhé vlně nákazy.

Johnson nepochybuje, že pokud Britové zachovají „odhodlání a odvahu” z posledních týdnů, Spojené království z krize vyjde „silnější, než kdy bylo”.

Doktoři mi zachránili život, vzkázal Johnson

Koronavirus

Restriktivní opatření budou ve Spojeném království platit minimálně do 7. května. Britové nesmějí opustit své domovy, povolen je pouze nákup potravin a léků. Všechny obchody jsou zavřené. Venku se mohou pohybovat pouze dva lidé pohromadě a sportovat na čerstvém vzduchu můžou Britové jen jednou denně buď sami, nebo ve společnosti členů své domácnosti.

Oficiální statistiky uvádějí, že na nákazu koronavirem zemřelo ve Spojeném království více než 20 tisíc lidí. Některá data uvádějí, že počet obětí je podstatně vyšší, protože oficiální čísla nezohledňují úmrtí seniorů v pečovatelských domech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám