Hlavní obsah

Přineste nám pláštěnky, vyzvala obyvatele Ósaka. Lékaři už oblékají pytle na smetí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ósaka

Nemocnice v Ósace, kde ve středu registrovali už skoro 900 nakažených novým koronavirem, se potýkají s nedostatkem ochranných pomůcek. Magistrát vyzval, aby obyvatelé věnovali své pláštěnky nemocnicím, protože někteří lékaři už používají k ochraně igelitové pytle na smetí, uvedl list The Guardian.

Foto: Koji Sasahara, ČTK/AP

Stanice metra v Jokohamě

Článek

Starosta Ičiro Macui v úterý uvedl, že nemocnicím docházejí ochranné pomůcky. „Někteří lidé si už oblékají pytle na odpadky. Žádáme kohokoli, kdo má ve svém domě nepoužité pláštěnky, nebo jich měl zásobu, aby se s námi spojil,“ uvedlo město s tím, že nezáleží na barvě a střihu a berou se i ponča, důležité je jen, aby byly pro dospělé.

Japonští zdravotníci už několik týdnů varují, že by se mohl zdravotní systém v zemi dostat na hranu. Sestry agentuře Reuters sdělily, že v nemocnicích chybějí dokonalejší pomůcky pro ochranu, jakou jsou masky třídy N95 a dlouhé pláště.

V Tokiu dokonce doporučili, aby se roušky používaly opakovaně.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Ministr zdravotnictví Kacunobu Kató už minulý týden naléhal při schůzce s představiteli průmyslových podniků, aby zvýšili produkci masek a dalších klíčových zdravotnických pomůcek.

Domácnosti přitom dostávají opětovně použitelné textilní roušky, jak slíbil před dvěma týdny premiér Šinzó Abe.

V Japonsku je už 8200 nakažených a 166 obětí koronaviru. Nejpostiženější je Tokio, následuje Ósaka. V obou těchto městech a dalších pěti oblastech platí nouzový stav.

Reklama

Výběr článků

Načítám