Hlavní obsah

Překonání koronaviru oslavila 103letá babička s pivem v ruce

Novinky, nčs

Vitální stařenka a velká fanynka bostonského baseballu. To je 103letá Jennie Stejnaová z amerického státu Massachusetts. Když se nakazila koronavirem, její stav byl v jednu chvíli velmi vážný a rodina se připravovala na nejhorší. Nakonec však svůj boj seniorka zvládla a oslavila vyléčení s nealkoholickým pivem v ruce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Stejnaová žije trvale v pečovatelském domě a je poctivou fanynkou bostonských Red Sox (baseballový klub). Před třemi týdny se v domově jako první nakazila koronavirem.

V době, kdy se pečovatelské domy uzavřely pro návštěvy, byla jedinou oporou Stejnaové zdravotní sestřička, která se o seniorku starala.

Když se později manžel vnučky Stejnaové ptal, zda byla smířená s odchodem do nebe, odpověděla stařenka s polskými kořeny stroze: „To si sakra piš.”

Poté už si ale v klidu vychutnala nealkoholické pivo, které je oblíbeným nápojem baseballové fanynky. „Nejlepší je vychlazené,” procedila mezi doušky matka dvou dětí, trojnásobná babička a čtyřnásobná prababička, která je od roku 1992 vdovou.

Stala se tak první vyléčenou obyvatelkou pečovatelského domova ve městě Wilbraham, kde onemocnělo celkem 33 osob. V celém Massachusetts bylo ve středu potvrzeno více než 93 tisíc nakažených.

Reklama

Výběr článků

Načítám