Hlavní obsah

Úředník pražského magistrátu má pozitivní test. Padesát kolegů je v karanténě

Praha
Aktualizováno

Pražský magistrát poslal do preventivní karantény zhruba 50 pracovníků jednoho ze svých majetkových odborů. Jeden jeho zaměstnanec měl pozitivní test na koronavirus. Informaci potvrdil mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Evidujeme jeden potvrzený výskyt koronaviru u zaměstnance jednoho z majetkových odborů, který sídlí v separátní budově. Celý odbor zůstává po domluvě s hygieniky a na základě rozhodnutí ředitele odboru preventivně doma. Situací se od rána zabývá Hygienická stanice hlavního města. Opatření se týká zhruba padesátky zaměstnanců. Pokud to bude možné, budeme se snažit zachovat alespoň částečně provoz odboru,” sdělil Hofman.

Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) uvedl, že odbor by měl zůstat uzavřen dva dny. „Kvůli bezpečnosti a na doporučení hlavní hygieničky je v tuto chvíli celý odbor uzavřen pravděpodobně na dva dny. Zítra (ve středu) bude celý odbor dezinfikován,” uvedl Hřib.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Magistrát sídlí v několika budovách. Vedení města společně s ředitelkou magistrátu je v hlavní budově na Mariánském náměstí a úředníci sídlí v domě na Kafkově náměstí a ve Škodově paláci v Jungmannově ulici.

V Česku je nyní 396 potvrzených případů nákazy koronavirem. První tři lidé se z nemoci zcela vyléčili, naopak jiní tři pacienti jsou ve velmi vážném až kritickém stavu. Celá země funguje v mimořádném režimu s výrazným omezením volného pohybu lidí i většiny běžných aktivit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám