Hlavní obsah

Posádka problémové ponorky se na bujarých večírcích nakazila koronavirem

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně čtvrtina členů posádky britské ponorky HMS Vigilant se nakazila koronavirem. Námořníci měli přijít do styku s virem při bujarých oslavách ve striptýzových klubech ve Spojených státech.

Foto: Profimedia.cz

Ponorka HMS Vigilant

Článek

Zhruba 35 členů posádky bylo pozitivně testováno na koronavirus poté, co se na Floridě a v Georgii zúčastnili večírků v nočních klubech. Na večírky posádka vyrazila přes zákaz vycházení z ubytování na americké základně.

Podle britského deníku Mirror se na jaderné ponorce měl nakazit také lékař a člen nejvyššího vedení, který zná tajné nukleární kódy. Zda se také účastnili večírků, nebo se nakazili až později, není jisté.

U Japonska se během tajfunu ztratila nákladní loď. Našli jediného člověka

Svět

Britské královské námořnictvo (BKN) se k situaci vyjádřilo prostřednictvím mluvčí: „Nebudeme poskytovat informace spojené s konkrétní operací. Pokud ale bude zjištěno, že na palubě došlo k porušení předpisů jednotlivci, BKN z toho zcela jistě vyvodí důsledky.” Nákaza koronavirem zatím operaci nepřerušila, uvedl Mirror.

Problémy se na ponorce neobjevily poprvé. V minulosti si plavidlo vysloužilo nelichotivou přezdívku „HMS Sex and Cocaine”, kdy byl v roce 2017 u několika členů proveden pozitivní test na drogy a na veřejnost se dostaly informace o divokých večírcích v nočních klubech, kdy námořníky doprovázely prostitutky.

Reklama

Výběr článků

Načítám