Hlavní obsah

Poprask na Slovensku: Šéf cestovky vyzval lidi, aby odletěli kvůli koronaviru za teplem

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značné pobouření vyvolalo na Slovensku video šéfa cestovní kanceláře BUBO Ľuboše Fellnera, který vyzval Slováky, aby odcestovali pryč ze země na jih do tepla, protože podle něho bude na Slovensku přibývat nakažených a mrtvých v důsledku koronaviru. „Na Slovensku bude obrovská, velká panika,“ prohlásil Fellner.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šéf cestovní kanceláře BUBO je lékař a poradil Slovákům, aby vyrazili na jih, do tepla. „Koronavirus je na severu Itálie, tam, kde je zima. Tam je nejvíc mrtvých z celé Evropy. Proto vám radím, nasedněte do letadla a odleťte do tepla. Koronavirus nesnáší teplo. To, co vy milujete, koronavirus nesnáší,“ prohlásil Fellner na videu, které však již není dostupné.

Slováci označili video za strašení, vyvolávání paniky a snahu o vydělávání na panice kvůli koronaviru. „To je bezohlednost, která nemá obdoby,“ napsala v reakci Lola. „Jeď do Milána a snad přijdeš na jiné myšlenky,“ radí šéfovi cestovní kanceláře další z diskutujících. „Lže, aby vydělal,“ reagoval další.

Jak se vyhnout nákaze, radí ministerstvo v novém videu

Koronavirus

Fellner natočil vzápětí druhé video, kde prohlásil, že koronavirus je výmysl, absolutní hloupost a šíření poplašné zprávy. „Pijte lipový čaj s medem a nedejte se odradit. Když bude teplo, koronavirus zmizí. Nebojte se, žijte normální život a cestujte,“ vyzval šéf cestovní kanceláře. Ani druhé video však už není dostupné.

Reklama

Výběr článků

Načítám