Hlavní obsah

Počet případů nákazy Covid-19 stoupl v Rusku i na Ukrajině o třetinu

Moskva/Kyjev

Rusko ve středu oznámilo zatím největší nárůst případů nákazy nemocí Covid-19. Počet stoupl o třetinu na 658 lidí, uvedla agentura TASS. Zatím se uzdravilo 29 osob. O třetinu se zvýšil počet nakažených i na Ukrajině, kde jich je nyní evidováno 113.

Foto: Evgenia Novozhenina, Reuters

Dezinfekce moskevského metra

Článek

„V Rusku je dnes 658 nemocných v 55 regionech (z 85). Uzdravilo se 29 lidí. V domácí samoizolaci je 112 tisíc lidí, kteří jsou sledovaní,“ řekla vicepremiérka Tatjana Golikovová na zasedání předsednictva Koordinační rady pro boj proti šíření nové koronavirové infekce. „Za posledních 24 hodin bylo evidováno 163 nových případů nákazy ve dvaceti regionech,“ upřesnila.

Nejvíce je postižena Moskva, ale šest případů je z Krymu a nemoc se objevila i v Jakutsku nebo Baškortostánu.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Nově mohou testy provádět i soukromé laboratoře. „Posoudili jsme možnost zapojení velkých soukromých lékařských laboratoří do testování. Již dnes začnou testy provádět dvě laboratoře v Moskvě a Petrohradu,“ dodala Golikovová.

Ve středu budou poslány regionům pokyny pro provádění bezplatných vyšetření v mateřských školách, aby se zabránilo šíření koronaviru, dodala Golikovová.

Přestřelky na Ukrajině pokračují navzdory viru

Na Ukrajině počet obětí stoupl na čtyři, když nemoci podlehl 68letý muž. Ve středu ráno bylo evidováno na Ukrajině 113 nakažených. Během úterý se jejich počet zvýšil na 29, což představuje nárůst o třetinu. Jeden člověk se už uzdravil.

Navzdory pandemii pokračují přestřelky mezi vládními vojsky a separatisty na Donbasu. Podle Kyjeva vzbouřenci opakovaně porušují dojednané příměří a pálí podél celé fronty z minometů a granátometů na postavení ukrajinské armády.

Povstalecká agentura DAN zase uvádí, že ukrajinské armádní jednotky za posledních 24 hodin ostřelovaly nejméně osmkrát města Doněck a Horlivka, která kontrolují vzbouřenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám