Hlavní obsah

Po testech na covid-19 kapal Američance s poškozenou lebkou z nosu mozkomíšní mok

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemný zážitek má za sebou nejmenovaná čtyřicátnice z americké Iowy, které po testech na covid-19 začal z nosu kapat mozkomíšní mok. Samotný test však nebyl hlavní příčinou, pacientka měla poškozenou lebku, v níž měla drobnou skulinu.

Foto: Profimedia.cz

Žena měla před testem poškozenou lebku. Ilustrační foto

Článek

Testy na covid-19 nejsou ničím příjemným, dlouhá vatová tyčinka pronikne až do nosních dutin. I sami zdravotníci si dělají legraci z „poškrábání na mozku”. To se u Američanky skoro potvrdilo. Po testech jí z nosu kapal mozkomíšní mok, tedy tekutina, která obklopuje mozek.

Krátce po testech si žena stěžovala na bolest hlavy, nevolnost, ztuhnutí krku a kovovou chuť v ústech. Z provedeného rentgenu lékaři zjistili, že žena má drobné poškození lebky, ze které mok vytéká.

Samotesty ze slin budou už brzo, slibuje český vývojář

Domácí

Později vyšlo najevo, že problémem trpěla žena už od roku 2017, otvor byl ale nepatrný a nezpůsoboval žádné zdravotní problémy. Provedeným testem se však otvor zvětšil.

Případ, který ve čtvrtek zveřejnili lékaři z univerzity v Iowě, má být prvním na světě, kdy člověk hlásil zdravotní problémy způsobené samotným testem na covid-19. Jak ale zdůrazňují lékaři, stalo se tak kvůli předchozímu poškození lebky.

Anketa

Máte za sebou test na covid-19?
Ano
26,3 %
Ne
73,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10344 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám