Hlavní obsah

Pařížský primář zoufá: Pro pár šupů jsme přesunuli všechno do Číny, teď nemáme nic

– Paříž
Právo, DPA, vpl

„Nejen u nás, ale v celém departementu Ile-de-France (pařížská metropolitní oblast) panuje extrémní nedostatek lůžek pro resuscitaci pacientů v kritickém stavu a chybí všechno: štíty, roušky, testy, léky,“ řekl pro zpravodajský portál Cnews Philippe Juvin, šéf urgentního příjmu nemocnice George Pompidoua v Paříži.

Foto: Pool, Reuters

Pacienti jsou převáženi z přeplněných nemocnici v Paříži a jejím okolí vlaky TGV na západ Fracie

Článek

„Jejich výrobu jsme pro pár eurocentů přesunuli do Číny a teď nám zbyly oči pro pláč,“ dodal. Ve středu převezly dva speciálně vypravené rychlovlaky TGV pacienty z Ile-de-France do Bretaně, kde situace není tak hrozivá.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Francouzské pořádkové síly od 17. března vykonaly kontroly u 5,8 milionu lidí, kteří se v době platnosti nařízení o omezení pohybu pohybovali mimo své domovy. Podle francouzského ministra vnitra Christopha Castanera pokutou řešili 359 tisíc případů.

Ve Francii podle pátečních dat podlehlo nemoci Covid-19 6507 lidí. Ve francouzských nemocnicích zemřelo v pátek za 24 hodin 588 pacientů s koronavirem, což je dosud největší jednodenní nárůst. Pozitivních testů bylo k pátku 64 338, což je o 5233 více, než úřady hlásily o den dříve.

Reklama

Výběr článků

Načítám