Hlavní obsah

Miliony čínských turistů se daly do pohybu

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svátek práce v Číně připadá stejně jako jinde na světě na 1. května. Ve snaze podpořit cestovní ruch však vláda tentokrát svátky prodloužila na celých pět dní. A zatímco v pátek vyrazilo za zábavou a památkami na 23 milionů lidí, v sobotu už to bylo 30 milionů. Oproti předchozímu svátku k uctění památky předků, který se slavil 4. dubna, jde o nárůst o více než 50 procent.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Během čínského Svátku práce se daly do pohybu miliony čínských turistůVideo: Reuters

 
Článek

Čína otevřela před svátky více než 8000 top turistických atrakcí (to je zhruba 70 procent z nich), přičemž zavedla speciální opatření v podobě omezení počtu turistů a omezenou otvírací dobu. Pro turisty se opět otevřelo například Zakázané město v Pekingu či Západní jezero v městě Chang-čou.

A lidé toužící po zábavě a po změně se dali do pohybu. První sváteční den památky po celé Číně registrovaly celkem 23,26 milionu turistů, v sobotu pak ještě o sedm milionů více. Oproti předchozím svátkům přibylo turistů z provincie Chu-pej.

Turisté, kteří se na Velké čínské zdi budou chovat nevhodně, skončí na černé listině

Cestování

Tato provincie, v jejímž městě Wu-chanu vypukla pandemie, logicky naopak hlásí další rekordní úbytek turistů. Tamní úřad pro turismus uvedl, že 22 znovuotevřených hlavních turistických destinací hlásí o 87 procent menší návštěvnost než v uplynulém roce.

Ta je nižší i v ostatních místech, oproti minulému roku se jedná stále o něco více než třetinu turistů. Přesto úřady ohlásily, že pouze za sobotní den turisté přinesli do sektoru čínského cestovního ruchu 12,9 miliardy čínských juanů (zhruba 45 miliard korun).

Foto: Tingshu Wang, Reuters

Lidé na ulici v Pekingu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám